Sinds gisteren kregen we de sleutel van het pand in de Martelarenstraat 43! Het grote werk kan beginnen! Alleen…zit ik in Bali. Tot 9 juni. Oeps.

Gelukkig kan ik rekenen op een handige en zeer hulpvaardige papa en poetsgrage mama. Zonder hen, zou ik met stress in Bali zitten.

Je vraagt je misschien af “waarom zit jij in Bali als jij weldra een yoga studio te openen hebt”? Wel…de popup is een nogal onverwacht, maar zeer welkom geschenk uit de hemel. Ik hoopte ergens in 2019 een yoga studio te openen regio Aarschot, maar ik was er nog niet concreet mee bezig. Ik had al wel meerdere malen tijdens mijn yogalessen mijn wens geuit voor een eigen plekje. Een plek dat ik gezellig in yogasfeer kon inrichten, waar een relaxte sfeer hangt en mensen hun zorgen vergeten op moment dat ze er binnenstappen. Een plek waar alles gewoon aanwezig is en ik kan stoppen met rondsleuren van yogamatjes, kaarsjes en wierook.

Soms, wanneer het gesleur met alles teveel werd, begon ik te zoeken naar panden om mij een idee te vormen van de investeringskost. Ik had geen idee van de huurprijzen, dus begon ik rond te vragen. Opeens ging de bal aan het rollen en op 1 dag tijd, na enkele niet zo toevallige gebeurtenissen (ik geloof namelijk dat alles met een reden gebeurt), had ik al een contract in de hand en werd alles ineens werkelijkheid en heel serieus!

Wanneer kansen zich aandienen, moet je die grijpen. Je vraagt en je krijgt. Dan moet je niet twijfelen.

En waarom zit ik dan nu een maand in Bali wanneer ik zoveel voor te bereiden heb? Wel, yogales geven is niet mijn enige activiteit. Van enkel yogales geven, kan je namelijk niet leven, tenzij je fulltime lesgeeft, maar dat vergt teveel van je lichaam én geest – want dan is er ook financiële stress bij gemoeid. Je kan evengoed een burn-out krijgen van yogales geven. Ironisch hé!

Toen ik 1,5 jaar geleden mijn kantoorbaan opgaf en naar Aruba trok om “na te denken over mijn leven en toekomst”, wilde ik proberen om mijn 2 grootste passies op dat moment te combineren: reizen en yoga. Dat heb ik dan gedaan. Ik organiseer namelijk ook yoga retraites op hele mooie plekjes in de wereld. En de yoga retraite naar Bali stond al heel lang vast… Kijk gerust eens waar ik overal heen ga op de website van One Happy Yoga Travel. Misschien wil je wel eens mee!

Op 9 juni land ik weer in het Belgenlandje en op een week tijd tover ik het pand in een oase van rust. Althans, dat ga ik proberen. Het zal niet perfect of volledig af zijn, maar ik neem genoegen met ‘goed genoeg’. Ik geloof namelijk dat zo’n plek groeit en bloeit naarmate het langer bestaat.

Dit is trouwens een belangrijke les uit yoga:

Streef niet naar perfectie, maar leer jezelf en het leven te aanvaarden zoals het is.

En dit trek ik graag door in de yoga popup! De yogastudio verwacht ook niets van jou. Het is een plek waar je heen kan komen, tot rust kan komen en volledig jezelf kan zijn, zonder verwachtingen. Je bent perfect zoals je bent, zonder de fancy yogakleren, ook zonder yogamatje. Want zo is ook onze yoga. Puur en zonder franjes. Met een ziel en met respect voor de oorsprong.

Ik wil ook een studio met een ziel: zelfgemaakte meubilair van paletten en appelkistjes, die al geleefd hebben en nu een wedergeboorte meemaken.

Hier alvast een voorproefje:

IMG_4701

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.